https://biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=2388
Szerző: Fried Noémi Lujza
Település:
Rovat: Hírek
2020.06.29

Hat újabb gyógyult eset van

A hétfő reggeli adatok szerint Bihar megyében 6 személy volt intézményi karanténban (tegnap 7) – közölte a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság.

A nagyváradi Dr. Gavril Curteanu Városi Kórházban ma 44 embert (tegnap 43-at) kezeltek koronavírus-fertőzéssel. Eddig összesen 625 embert nyilvánítottak gyógyultnak Bihar megyében, ami két újabb gyógyult eset. A gyógyulási arány 93,28 százalékos megyénkben.

A rendőrök és a helyi rendőrök vasárnap reggeltől hétfő reggel 8 óráig 782 otthoni elszigeteltségben lévő személyt ellenőriztek, ebben a tevékenységben 214 rendőr és helyi rendőr vett részt. A csendőrök – összesen 50-en – a megyében még működő egy intézményi karantén felügyeletét látták el, közülük 22-en a borsi határátkelőnél teljesítettek szolgálatot, továbbá részt vettek az ellenőrzésekben.

A Crișana Katasztrófavédelmi Felügyelőség 25 munkatársa négy fertőtlenítésben vett részt, biztosítja a megyei parancsnokság műveleti és információs hátterét, valamint szükség esetén ők szállítják kórházba a fertőzésgyanús, esetleg fertőzött pácienseket a karanténból vagy otthoni elszigetelésből.

A szükségállapot előírásainak megsértésért egy, ezer lejes bírságot szabtak ki.