https://biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=2392
Szerző: Fried Noémi Lujza
Település:
Rovat: Hírek
2020.06.30

Ma nem jelentettek gyógyult esetet

A kedd reggeli adatok szerint Bihar megyében 7 személy volt intézményi karanténban, akárcsak tegnap – közölte a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság.

A nagyváradi Dr. Gavril Curteanu Városi Kórházban ma 39 embert (tegnap 44-et) kezeltek koronavírus-fertőzéssel. Eddig összesen 625 embert nyilvánítottak gyógyultnak Bihar megyében, ma nincs újabb gyógyult eset. A gyógyulási arány 93 százalékos megyénkben.

A rendőrök és a helyi rendőrök hétfő reggeltől kedd reggel 8 óráig 534 otthoni elszigeteltségben lévő személyt ellenőriztek, illetve egyszer szállítottak embereket elszigeteltségbe, ebben a tevékenységben 219 rendőr és helyi rendőr vett részt. A csendőrök – összesen 43-an – a megyében még működő egy intézményi karantén felügyeletét látták el, közülük 17-en a borsi határátkelőnél teljesítettek szolgálatot, továbbá részt vettek az ellenőrzésekben.

A Crișana Katasztrófavédelmi Felügyelőség 12 munkatársa biztosítja a megyei parancsnokság műveleti és információs hátterét, valamint szükség esetén ők szállítják kórházba a fertőzésgyanús, esetleg fertőzött pácienseket a karanténból vagy otthoni elszigetelésből.

A szükségállapot előírásainak megsértésért hat, összesen 7000 lej értékű bírságot szabtak ki.