https://biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=2428
Szerző:
Település: Nagyvárad
Rovat: Hírek, Kultúra
2020.07.13

Filmzenék a várban

Új helyszínen folytatódik a Nagyváradi Állami Filharmónia szabadtéri koncertsorozata.

A következő hangversenyt július 13-án, hétfőn 20 órától tartják meg a vár nyári színházában. A filharmónia fúvósegyüttese ez alkalommal filmzenéket játszik. Karmester: Lorenzo Moroni. Repertoáron a következő kompozíciók: M. Giacchino: A hihetetlen család; A. L. Webber: Evita; Fr. Loewe: My Fair Lady; J. Horner: Titanic; E. Bernstein: A három amigó!; J. Horner: Zorro álarca; M. Giacchino: Fel!; E. John-H. Zimmer: Az oroszlánkirály; M. Kameu: Robin Hood; Kl. Badelt: A Karib-tenger kalózai.

A hangversenyre elsősorban a filharmónia bérleteseit várják, akik 19.50 óráig érkezési sorrendben foglalhatják el ülőhelyüket; 19.50 után a fennmaradó helyekre a helyszínen 20 lejért lehet jegyet váltani a nem bérletes érdeklődőknek. Rossz idő esetén a koncertet július 14-én, kedden 20 órától tartják meg.

A nézőtérre hőmérséklet-ellenőrzés után, a járványügyi utasításoknak megfelelően, a helyek számának függvényében lehet belépni. A maszk használata is kötelező a mintegy egyórás koncert idején.  A filharmónia vezetősége, művészi gárdája reméli, a zeneszerető emberek megértéssel fogadják a járványügyi kötelezettségekből fakadó kellemetlenségeket, és számíthatnak a közönség támogató jelenlétére.