https://biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=2492
Szerző:
Település: Paptamási
Rovat: Közélet
2020.07.29

Nagy segítség lesz a délutáni oktatási központ

„Mind a gyermekeknek, mind a szülőknek hatalmas segítség lesz, ha beindul az after school, és folytatódik a délutáni oktatás. A gyermekek játékos tanulással, hasznosan tölthetik el a délutánjaikat, a szülők pedig, miközben dolgoznak, biztonságban tudhatják gyermekeiket” – magyarázta VURA ÉVA tanítónő Paptamásiban.

A községi iskola udvarán jól haladnak egy új épületszárny felhúzásával. Ebben kap majd helyet a délutáni oktatási központ, így immár teljessé válik a paptamási általános iskola kínálata. Az épületegyüttesben ugyanis egymás mellett kapnak helyet az iskola-előkészítő osztályok, az elemisták és a gimnazisták is, sőt a bentlakás is itt működik.

Vura Éva tanítónő elmagyarázta, a bentlakásban lévő gyermekek számára eddig is szerveztek délutáni foglalkozást, oktatást, és hozzájuk rendszerint csatlakoztak külsős gyermekek. Ebből is látszott, megvan az igény arra, hogy létrehozzanak egy délutáni oktatási központot. Az iskola és a község vezetősége elhatározta, lépnek az ügyben, és immár látható és kézzel fogható eredménye van a cselekvésnek. A tanítónő szerint a gyermekek fejlődése szempontjából is fontos, hogy az iskolai program után szakemberek foglalkozhatnak velük tovább, kötetlenebb formában. Játszva tanulhatnak, felügyelet alatt lesznek, meleg ebédet, uzsonnát kapnak. Sok szülő ugyanis munkahelyi elfoglaltságai miatt nem tud foglalkozni délutánonként gyermekével.

„Amikor befejeződik az építkezés, és a járványügyi helyzet is megengedi az iskolakezdést és -látogatást, nagyon nagy segítség lesz ez az after school. Biztonságos helyen tanulhatnak a gyerekek, szakmai felügyelettel, ezalatt szüleik dolgozhatnak, végezhetik mindennapi munkájukat. Ez a délutáni oktatási központ nemcsak az iskola lehetőségeinek tárházát bővíti, hanem hatalmas segítség lesz minden szülőnek is” – állapította meg a tanítónő.

Készült a Paptamási Polgármesteri Hivatal megbízásából