https://biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=2571
Szerző:
Település: Bihardiószeg
Rovat: Életmód
2020.08.05

Pezsgő élet jellemzi a nyugdíjas egyesületet

Amikor a körülmények engedik, pezsgő élet jellemzi a bihardiószegi Őszi Napsugár Nyugdíjas Egyesületet.

A diószegi időseket összefogó civil szervezet elnöke, Kárándi Ibolya elmondta, rengeteget kirándulnak, már meg sem tudja számolni, hány helyen jártak nyugdíjas társaival. Az utazások mellett a helyi közéletből is kiveszik a részüket, különböző foglalkozásokat szerveznek, például közösségi csigatészta-készítést, amihez pedig jól jönne egy székhely, egy iroda, egy terem, ahol rendszeresen összegyűlhetnének – magyarázza az elnök.

Kárándi Ibolya elmesélte, hogy nagyon sok partneregyesülettel tartják a kapcsolatot, de az együttműködések közül kiemelkedik a magyarországi Hajdúnánás nyugdíjas egyesületével fenntartott közvetlen kapcsolat. Rendszeresen vendégül látják egymást, és jól érzik magukat ilyenkor. A hajdúnánásiak mindig kitesznek magukért, amikor a diószegiek mennek oda, de a diószegiek is szívvel-lélekkel készülnek, amikor várják magyarországi barátaikat.

Az idei esztendő a nyugdíjas egyesület számára is számos változást hozott a koronavírus-járvány elleni óvintézkedések és szigorítások bevezetésével. Kirándulni nem tudtak menni, az országhatáron át most nem sikerült meglátogatniuk barátaikat, és bizony a rendezvényeiket sem tarthatták meg – mondja beletörődő hangon Kárándi Ibolya. Azonban víg kedéllyel teszi hozzá: ha elmúlnak ezek a szigorítások, folytatják ott, ahol abbahagyták, csak erőt és egészséget adjon hozzá a Jóisten.

Készült a Bihardiószegi Polgármesteri Hivatal megbízásából