https://biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=2670
Szerző: Fried Noémi Lujza
Település: Micske
Rovat: Közélet
2020.08.12

Korszerű napközi várja a kicsiket

A legkisebb gyermeke még óvodás, aki egészen biztosan az új épületbe jár majd, remélhetőleg idén ősztől, mesélte Torz Hogye Vanda Micskén.

„Nagyon örülünk az új épületnek, nagy szükség is volt rá. A gyermekeink egy régi, elavult épületbe jártak, ahol nedvesek voltak a falak, kicsi volt a hely, ez pedig egy korszerű épület, ahova nagy örömmel fogjuk elhozni gyermekeinket” – mondta az édesanya, aki más ok miatt is jónak tartja az új kisdedóvót. Az új óvoda ugyanis napközi programmal működik majd, s rengeteg anyuka van, aki nem tud elmenni dolgozni azért, mert nincs ki vigyázzon a gyermekére-gyermekeire, vagy éppen nincs, aki egy órakor elmenjen érte-értük az óvodába. „A hölgyek is el tudnak menni dolgozni, és nő az életszínvonal, ha két fizetés jön egy háztartásba, nem csak a férj tud dolgozni” – fogalmazott, és azt is elárulta: nemcsak az épület modern, a gyermekeknek felcsillant a szemük, mikor az utcáról meglátták a játszóteret.

Kosztandi Mihály polgármestertől megtudtuk, az új berendezéssel együtt uniós támogatásból megépült óvoda projektjének már megvolt a kedvező elbírálása, mikor ő a község élére került. A finanszírozási szerződést már ő írta alá, a közbeszerzést is ő folytatta le, a kivitelezést pedig napi szinten követte másfél évig, míg elkészült az épület.

A napközi 60 férőhelyes, négy nagy osztályterem, egy tágas ebédlő is van benne. A felszereléshez tartozik a házimozi, számítógépek, fénymásoló, mosógép, hűtőszekrény, gáztűzhely és hatvan ágy is. A projekten kívül két fásszínt is építette,k ott már felvágva a tűzifa. Az óvodát mihamarabb szeretnék beindítani, egyelőre azon dolgozik, hogy kicsit átszervezze a munkát, mivel az alkalmazásokat leállították, az óvodában pedig padlófűtés van, tehát októbertől egészen április végéig biztosítani kell a meleget, ahhoz pedig emberekre van szükség.

Készült a Vámoslázi Polgármesteri Hivatal megbízásából