https://biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=2708
Szerző:
Település: Alsólugas, Örvénd
Rovat: Szomszédoló
2020.08.17

Közösségi élmények a kirándulásokon

Sorbán Attila, Alsólugas község polgármestere néhány esztendeje kezdeményezte, hogy úgynevezett falusi kirándulásokat szervezzenek azzal a céllal, hogy a szórakozás, kikapcsolódás mellet erősítsék a helyi közösség összetartását.

Biró Éva örvéndi nyugdíjas rendszeresen részt vett ezeken a kirándulásokon, melyeket a polgármester és csapata szervezett.

Tőle tudtuk meg, hogy évente több alkalommal is kirándultak, néhányszor voltak Gyulán, Hajdúszoboszlón. Nagyon jó volt a hangulat, minden alkalommal kellemesen érezték magukat a résztvevők. Énekeltek is, közösen daloltak, ami feledhetetlen élményt jelentett számukra. Többnyire egy busszal utaztak, de több alkalommal két autóbuszra is szükség volt, annyian össszegyűltek. Minden korosztály részt vett a kirándulásokon, az idősek mellett fiatalok, családok is, persze mindenki jöhet, aki szeretne.

Biró Éva szomorúan mondta, hogy a koronavírus miatt mostanában nem lehet közös kirándulásokat tartani, reméli, e tekintetben is mielőbb visszatérnek a megszokott állapotok.

Készült az Alsólugasi Polgármesteri Hivatal megbízásából