https://biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=2752
Szerző:
Település: Hegyközcsatár, Siter
Rovat: Közélet
2020.08.21

Új játszóterek készültek

Az elmúlt években több játszóteret alakítottak ki Hegyközcsatárban és Siterben új, balesetmentes elemekkel ellátott játékokkal.

A régiek felújítását is szem előtt tartják. „Ezért is van szükség a szülők figyelmességére és az esetleges észlelt hibák, repedések, megrongálódások mielőbbi jelentésére a polgármesteri hivatalban, hiszen mindnyájunk érdeke, hogy gyerekeink biztonságos körülmények közt játszhassanak a településeink játszóterein” – mondta Nagy István Róbert alpolgármester.

Hegyközcsatárban tavaly a központban szereltek fel egy új csúszdát, valamint kicserélték a hinták rögzítő elemeit, köteleit, a Kisdombon pedig új játékokat, padokat, szemetesládákat helyeztek ki, hogy a gyerekek és szüleik minél jobban érezhessék magukat.

Siterben helyszűke miatt az óvodaudvar egy részét alakították ki játszótérré, ahol civilizált és családbarát körülmények közt játszhatnak a gyermekek.

Sokan veszik igénybe a parkokban létrehozott játszótereket, hiszen a fák árnyékának védelmében a gyerekek biztonságosan szaladgálhatnak, játszhatnak a szülők, nagyszülők felügyelete mellett, akik ez idő alatt véleményt, híreket cserélhetnek egymás közt.

Készült a Hegyközcsatári Polgármesteri Hivatal megbízásából