https://biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=2779
Szerző:
Település: Biharfélegyháza
Rovat: Faluról falura
2020.08.24

Az ugrálás sportja zenére

Ahogy Nagyváradról beérünk Biharfélegyházára, az éles jobb kanyar előtt építkezést láthatunk, pontosabban egy régi épület átalakításának nyomait.

Ugyan van a településen tágas kultúrház, a község vezetői szeretnének egy kisebb, intimebb helyet kialakítani az egykori szövetkezeti bolt épületéből, ahol különféle tevékenységek mellett akár kisebb családi ünnepségeket is rendezhetnek majd. A sport is helyet kap majd az épületben.

Vigh Viktória ifjú félegyházi hölgy arra kapott felkérést, hogy ha majd elkészül az épület, a benne lévő sportteremben tánc- és sportórákat tartson. Idén tavasszal szerezte meg az ehhez szükséges képesítést, azóta Biharon és Biharpüspökiben meg is kezdte különféle korcsoportokkal az oktatást. A specialitása a trambulinos edzés, ez egy 1,3 méter átmérőjű sportszer, zenére lehet rajta a megfelelő ritmusban rugózni. Mint Viktória elmondja, 120-130 bpm a használt zenék tempója, tehát meglehetősen gyors. Már kétéves kortól művelhető játékosan a trambulinozás, külön csoportot alkotnak a hatévesnél nagyobbak és a felnőttek. Régebben Biharfélegyházán is volt táncoktatás, zumba is, de abbamaradt, pedig lenne rá igény. Sokan járnak át ezért Biharra, Paptamásiba. Nyilván hasznos lesz az a sportterem: helyben megteremteni a lehetőséget a fiataloknak. Egyébként versenyeket is rendeznek a trambulinosoknak, lett is volna egy náluk is ősszel, de a járvány miatt elmaradt, ahogy azok a felkérések is, hogy lépjenek fel kis csapatukkal a félegyházi és a vajdai napokon. Majd legközelebb, addig biztos sokat gyakorolnak. Akit egyébként érdekel a trambulinozás, a közösségi oldalon a váradi és a bihari Zoe Studiót keresve megtalálja őket.

Készült a Biharfélegyházi Polgármesteri Hivatal megbízásából