https://biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=2830
Szerző:
Település: Érkörtvélyes
Rovat: Faluról falura
2020.08.27

Aszfaltos utca – értékesebb ház

Érkörtvélyesen szinte minden utcát leaszfaltoztak már, azokat a kis utcákat is, amelyekben mindössze hat-hét ház áll.

„Jólesik látni, hogy odafigyelnek ránk, és már nem kell poros, sáros úton közlekednünk” – mondta kérdésünkre Nagy Ilona. Elárulta azt is, sokan nem gondolták volna, hogy a házuk előtt műút vezet majd. A papírmunkának, pályázásnak, hivatali munkálatoknak azonban meglett az eredménye még akkor is, ha kevesen hittek benne. Amikor az aszfaltozógépek megérkeztek Érkörtvélyesre, egyesek még akkor is azt hitték, csak a főbb utakat csinálják meg. A gépek azonban haladtak, és ahogy telt az idő, mind több utcában terítették a sima aszfaltréteget.

Nagy Ilona elmondta, nemcsak az iskolába járó gyermekeknek vagy a fiataloknak, hanem a munkába igyekvőknek is fontos, hogy sima úton haladhatnak, hiszen hamarabb odaérnek akár a buszhoz, akár a munkahelyükre. Kevesebbe is kerül az utazás, hiszen nem kell annyit költeni üzemanyagra és javításra.

„Látszik a munka eredménye, és ezt nemcsak a kényelem szempontjából, hanem gazdasági értelemben is megérezzük a saját bőrünkön. Azáltal is, hogy az ingatlanárak jelentősen nőttek azokban az utcákban, ahol elkészültek a közművesítéssel és az aszfaltozással” – magyarázta Nagy Ilona.

Készült az Érkörtvélyesi Polgármesteri Hivatal megbízásából