https://biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=2999
Szerző:
Település: Székelyhíd
Rovat: Közélet
2020.09.25

„Az RMDSZ odarakja az erőt”

Böjte Csaba  ferences szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója a napokban részt vett egy érmelléki rendezvényen, ebből az alkalomból kértünk tőle rövid nyilatkozatot.

„Székelyhídon vagyunk. A dévai gyerekek kihívták a székelyhídi fiúkat egy barátságos focimeccsre. Mondtam nekik, ha nem győznek, gyalog jönnek haza Dévára. Elég barátságosan mondtam, de komolyan gondoltam.

Én azt látom, hogy a létért küzdenünk kell. A Jóisten saját fiának nem küldött Betlehembe bébipapit, azt a szentcsaládnak magának kellett előteremtenie. Azt látom, a mai ember könnyen elvárja, hogy a kormány, a tanügy, az egészségügy, vagy bárki más megoldja az ő problémáját, de hogy küzdjön saját létéért, ez abbamaradt.

Én nagyon örülök annak, hogy van választási kampány itt Székelyhídon is, Erdélyben is. Nagyon örvendek, hogy az RMDSZ odarakja az erőt, politikusokat nevez ki, és győzni akar. Azt mondom, hogy győzzön a jobbik, mint a fociban.

Én bízom benne, hogy itt Székelyhídon is lesz fociakadémia, bízomabban, hogy a gyerekek között lesznek bajnokok. Nem mondom, hogy nem iszom meg egy pohár bort vagy sört addig, amíg a dévai gyerekek között a székelyhídi fociakadémián nem lesz egy világbajnok, de nagyon szeretném és örvendenék ennek.

Azt mondom, meg kell tegyünk mindent, hogy gyermekeink haladjanak, kibontakozzanak, ne a sarokban üldögéljenek azzal, hogy nem lehet, nincs lehetőség, kicsik vagyunk, buták vagyunk. Bajnokokat neveljünk, és nemcsak a fociban, hanem számtanból, kémiából, hittanból is. Miért ne? Jézus Krisztus meghalt értünk, ha Isten nem bízott volna bennünk, karácsony estéjén nem született volna a fia közénk. Döglött lóra ki patkol?

Isten hisz bennünk, bízik abban, hogy képesek vagyunk megtanulni a szeretet parancsát, képesek vagyunk meg is élni, és képesek vagyunk Isten országát itt ezen a földön felépíteni.

Akkor hajrá, mindent bele!"

Készült az RMDSZ Bihar Megyei Szervezetének megbízásából