https://biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=3061
Szerző:
Település: Nagyvárad
Rovat: Hírek, Kultúra
2020.11.03

Az a fél flakon sör – Online könyvbemutató

COVACIU NORBERT Az a fél flakon sör című novelláskötetének bemutatóját november 6-án, pénteken 19 órakor (Magyarországon 18 órakor) tartják meg online a Várad folyóirat szervezésében.

Covaciu Norbert 1988-ban született Margittán. A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemen végzett, magyartanárként dolgozik Szilágy megyében, és a Hepehupa kulturális és irodalmi lap szerkesztőtanácsának tagja. 2018-ban elnyerte a Várad folyóirat és a PKE Tabéry Géza novellapályázatának első díját, ennek köszönhetően megszületett ez a kötete.

„Azon gondolkodott, hogy a halálnak van-e stílusa" – íme, egy mondat Covaciu Norbert novelláskötetéből, amelynek kérdése a könyvet olvasva költőivé válik. Az elgondolkodtató inkább az, hogy mennyire feneketlenek és megoldatlanok azok a gyarlóságok, amelyek napról napra közelebb viszik a szereplőket a pusztuláshoz. A görög tragédiák szelleme vidékre költözött…

A könyv 2020-ban a Várad Kiadó gondozásában jelent meg. A szerzővel Szűcs László főszerkesztő, valamint Kemenes Henriette szerkesztőségi titkár beszélget. A szerző felolvasásában részletek hangzanak el a kötetből.

Az online kötetbemutatót a következő linkre kattintva követhetik: https://www.twitch.tv/varadlive.