https://biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=308
Szerző:
Település: Nagyvárad
Rovat: Életmód, Hírek
2018.06.11

Orvosi szolgáltatások ingyen, otthon

Május óta ingyenesen kínál az egészségbiztosítással rendelkező pácienseknek egyes otthoni, orvosi szolgáltatásokat a nagyváradi Pelikán Kórház. Közleményük szerint a daganatos betegeknek, operációk után, felfekvéses pácienseknek nyújtanak otthoni szolgáltatásokat, de más esetekben is, ha szakorvos vagy háziorvos előírja a megfelelő kezelést. Az egészségbiztosítással rendelkező pácienseknek 21 alkalommal részesülhetnek ingyenesen a különféle szolgáltatásokban, például injekció beadása, perfúzió bekötése, sebek és felfekvések kezelése, mesterséges táplálás, kinetoterápia stb.

Azoknak, akik igénylik a szolgáltatást, be kell nyújtaniuk a kezelésre vonatkozó ajánlás másolatát az Egészségbiztosító Pénztárhoz. Az ajánlást a Pelikán járóbeteg-rendelőjében dolgozó orvosok vagy a kórházból való kijövetel után a kezelőorvos, illetve a háziorvos állíthatja ki. A házi gondozást javasló orvosnak kell meghatároznia, hogy milyen szolgáltatást és mennyi ideig ajánl, illetve milyen időközönként, de a házgondozás nem lehet több 90 napnál az utolsó 11 hónapban, illetve egyhuzamban 15 nap. Igazolt esetekben legtöbb 30 napig tarthat egy-egy házi gondozási időszak. Az orvosi ajánlás 30 naptári napig érvényes, a kibocsátás napját ebbe nem számolják bele.

Kérik, hogy az érintett betegek vagy hozzátartozóik a Pelikán Kórház recepcióján kérjék a szolgáltatást. Bővebb tájékoztatást a 0259/444–444-es telefonszámon vagy a www.spitalpelican.ro honlapon találnak.