https://biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=3111
Szerző: Közlemény
Település: Nagyvárad
Rovat: Kultúra
2020.12.14

Tabéry Géza novellapályázat – VII. évad (2020/2021) FELHÍVÁS

A Partiumi Keresztény Egyetem Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéki Csoportja, valamint a Holnap Kulturális Egyesület újra meghirdeti a nagysikerű, 2014-ben útjára indított, éves tematikus novellapályázatát.

A pályázati kiírásra pályakezdő és gyakorló szerzők egyaránt jelentkezhetnek. A pályázat célja, hogy publikálási lehetőséget adjon fiatal novellaszerzők részére s mindazoknak, akik rövidprózai munkáikkal értő szakmai értékelés, megítélés alapján kívánnak megmutatkozni a kortárs irodalmi életben, hosszabb távon pedig alkotásaikat nyomtatott és elektronikus irodalmi fórumokon is megjelentetni.

A pályázó felső korhatára: 30 év.

Idén is várják gimnazista pályázók jelentkezését is a XI. és XII. osztályból.

A beküldött novelláknak tematikusan a 2020/2021-es évadban az alábbi, Tabéry Géza életművében fellelhető gondolatkörökhöz kell kapcsolódniuk (egyenként vagy variálva): 1. jelmez; 2. apa-fiú konfliktus; 3. novemberi szerelem.

A kiválasztott tematikát kérjük a beküldött novellák előtt feltüntetni!

A pályamunkákat szakértő zsűri (egyetemi oktatók, szerkesztők, prózaírók) értékeli a felhívást kiíró két intézmény részéről. A zsűri döntése alapján a minősítést elért novellák szerzői elismerő oklevelet, a legjobb pályamunkákat beküldő 3 szerző pedig pályadíjat és könyvcsomagot kap az alábbiak szerint:

• a győztes pályamű 50 ezer Ft, illetve ennek megfelelő RON + könyvcsomag;

• a második helyezett 30 ezer Ft, illetve ennek megfelelő RON + könyvcsomag;

• a harmadik helyezett 20 ezer Ft, illetve ennek megfelelő RON + könyvcsomag.

A legjobbnak ítélt novellákat publikálják.

A pályázatra szerzőnként legfeljebb két novella küldhető be. A novellák egyenként legfeljebb 15 000 karakter hosszúságúak lehetnek (Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret, 1,5-es sortávolság, 2,5 cm-es margó). A zsűri eleve nem veszi figyelembe a terjedelemhatárt túllépő szövegeket!

Nevezési díj nincs!

Beküldési határidő: 2021. március 8.

A küldeményen kérjük feltüntetni: Tabéry novellapályázat. A pályamunkákhoz minden esetben mellékeljék a pályázó pontos elérhetőségeit!

A pályázatok beküldhetők villanypostán (taberypalyazat@gmail.com címre) vagy hagyományos postai úton az alábbi címre: Asociaţia Culturală Holnap, 410147 Oradea, Str. N. Titulescu nr. 1.

A pályázat résztvevői a pályamunkák beküldésével egyúttal felhasználási engedélyt adnak a meghirdetőknek egyéves időtartamra, mely révén azok szerzői jogdíj nélkül, magyar nyelvterületen bármilyen formában közzétehetik a pályaműveket.

A zsűri jogosult dönteni a díjak kiadásáról, esetlegesen összevonásáról vagy visszatartásáról is.

Eredményhirdetés és ünnepélyes díjátadás: 2021 májusában.

További információk: http://magyarszak.partium.ro/hu.