https://biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=3121
Szerző: Balázs Anita
Település: Nagyszalonta
Rovat: Közélet, Sport
2020.12.23

Hajdúvárosi hírcsokor

A Biharország novemberi lapszámában közöltünk néhány újdonságot a nagyszalontai önkormányzat háza tájáról.

Új arculat a főutcán – összefogtak a lakók

Nagyszalonta központjának sokéves gondja, hogy életveszélyessé váltak a főutca néhány tömbházának járda fölé nyúló szerkezeti elemei. A magántulajdonban lévő tömbházsor kiugró elemei régen igazi díszei voltak az épületnek, mára azonban eljárt felettük az idő, és olyannyira megkoptak és leromlottak, hogy bármikor a járókelőkre zuhanhattak volna.

A hajdúvárosi polgármesteri hivatal az évek során többször is felszólította a tulajdonost a helyzet orvoslására, végül azonban a lakók voltak azok, akik dicséretes módon összefogtak, és megoldották a problémát: önerőből felújíttatták az épületet, és lefestették a homlokzatot is.

Úszómedence épül

Lassan körvonalazódni látszik a hajdúváros úszómedencéje annak a közel 2 millió euró összértékű beruházásnak a részeként, amely az úszómedence mellett termálstrandot és sportcsarnokot is ígér a szalontaiaknak. A tervek szerint a komplexum átjárható lesz, azaz minden része összekapcsolódik majd, így a gyermekek és a felnőttek is kedvükre élvezhetik az épületegyüttes kínálta szolgáltatásokat.

A városvezetés nem titkolt szándéka elérni, hogy a jövőben a tantervben szerepeljen majd az úszásoktatás, így a diákok mindannyian ingyenesen járhatnának úszni.

Gördeszkapálya készült az extrém sportok kedvelőinek

Egy csapat nagyszalontai fiatal vágya teljesült, ugyanis nemrégiben elkészült a Sarkadi úton a skateboard-pálya. Itt a tinédzserek biztonságos körülmények között hódolhatnak kedvükre szenvedélyüknek, a gördeszkázásnak. A korábban már elkészített betonalapra a múlt hónapban helyezték ki az ugrató rámpákat, a többi skateboard-elem megérkezése pedig a napokban esedékes. A városvezetés szeretné, ha a jövőben egy kis sportközpont alakulna itt ki, ahol a fiatalok barátkozhatnak, mozoghatnak igényük szerint, illetve tervezi a gördeszkapálya környékének parkosítását is, hogy valóban egy újabb üde színfoltja legyen a városnak ez a terület.

Fejlesztés a vasúti átkelőnél

Korszerűsítik a közeljövőben a Magyarországra vezető országút vasúti kereszteződését. Többéves közbenjárás után valósulhat ez most meg, a hajdúvárosiak nagy örömére. A helyi lakosok régóta szerették volna, hogy az átkelő fényjelzéssel legyen ellátva, ez az óhaj válik most valóra, illetve egyúttal az úttest is új aszfaltburkolatot kap.