https://biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=3155
Szerző: Fried Noémi Lujza
Település: Nagyvárad, Váradszentmárton, Élesd, Mezőtelegd, Nagyszalonta, Tenke, Margitta, Papfalva, Érmihályfalva, Belényes, Püspökfürdő
Rovat: Hírek
2021.01.12

Kijelölték az oltóközpontokat

Január 11-i ülésén jóváhagyta a megyénkben kialakítandó oltóközpontok listáját a Bihar Megyei Vészhelyzeti Bizottság.

Az oltási kampány második és harmadik szakaszában 22 helyszínen működnek majd oltóközpontok megyénkben, tájékoztatott a döntésről a Bihar Megyei Prefektúra.

Nagyváradon az egészségügyi intézmények közül a szülészeti klinika épületében, a vasutaskórház rendelőjében, a Pelican kórházban, az Avram Iancu kórházban (katonakórház) lesznek oltóközpontok. Emellett a Gyermekváros épületének előterében, a 11. Általános Iskola és a Iosif Vulcan Főgimnázium tornatermében, a Traian Vuia Műszaki Kollégiumban pedig a bentlakás földszintjén és a tornateremben is kialakítanak oltóközpontokat.

Váradszentmártonban a Felix Műszaki Kollégium tornatermében illetve Püspökfürdőn, a rekuperációs kórház gyermekrészlegén lesznek oltóközpontok, Mezőtelegden és Barátkán a kultúrotthonban, Élesden a városi kórházban Tenkén pedig a Nicolae Jiga Műszaki Kollégium tornatermében.

Nagyszalontán a városi kórházban és a Zilahy Lajos Művelődési Házban lesznek az oltóközpontok, Belényesben a Samuil Vulcan Főgimnázium tornatermében két központot rendeznek be, Vaskohszikláson szintén a városi kórházban adják majd be  a védőoltást.

Margittán az Octavian Goga Főgimnázium tornatermében szintén két oltóközpontot alakítanak ki, Érmihályfalván pedig a margittai Dr. Pop Mircea Kórház külső részlegén oltanak, továbbá Papfalván a közösségi teremben is lesz egy oltóközpont.