https://biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=3159
Szerző: Fried Noémi Lujza
Település: Nagyvárad, Nagyszalonta, Érmihályfalva, Élesd, Vaskohsziklás
Rovat: Hírek
2021.01.15

Hét oltóközpontot nyitnak meg megyénkben

Az oltási kampány második szakaszában hét oltóközpontba kezdik el az arra jogosultak beoltását, tájékoztatott a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság.

A második szakaszban a Nagyváradi Gyermekváros épületében (Corneliu Coposu utca 8. szám) két oltóközpont kezd el működni, a harmadik pedig a Pelican Klinikai Kórházban (Corneliu Coposu utca 2–14B) lesz.

Továbbá a Nagyszalontai Városi Kórházban (Ioan Cantacuzino u. 2–4. sz.), az Élesdi Városi Kórházban (1 Decembrie u. 3. sz.), a Vaskohsziklási Városi Kórházban (Cuza Vodă u. 5. sz.) és Érmihályfalván, a margittai Dr. Pop Mircea Kórház külső részlegén (Republicii u. 29. sz.) működnek majd az oltóközpontok.

Bihar megyében eredetileg 22 helyszínt jelöltek ki, (ezek közül kettőben, a nagyváradi Traian Vuia Műszaki Kollégiumban és Belényesben a Samuil Vulcan Főgimnázium tornatermében két-két központ is lesz), a közegészségügyi igazgatóság közleménye szerint a többi központban fokozatosan, a rendelkezésre álló védőoltás-adagok függvényében kezdik majd adni az oltásokat.