https://biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=358
Szerző:
Település: Nagyvárad, Margitta, Tóti, Mezőbikács
Rovat: Hitélet
2018.06.25

Búcsúk, bérmálás, szentségimádás

Szent László-búcsúk Nagyváradon

Szent Péter és Szent Pál apostolok ünnepe

Simon Péter testvérével, Andrással az elsők között kapott meghívást Jézus tanítványai közé, s kősziklaként ő az apostolok feje, Antióchia, majd Róma püspöke lett. Szent Pál a damaszkuszi úton találkozott a már feltámadott Jézussal, és ettől kezdve minden erejével az evangéliumot hirdette. Így vált „a népek apostolává“. Mindketten a Néró féle keresztényüldözés során, 64 körül szenvedtek vértanúhalált Rómában. Az ő ünnepükön, június 29-én, pénteken a nagyváradi székesegyházban 8, 10, 11.30 és 18 órakor lesznek szentmisék. A püspöki hivatal zárva tart ezen a napon.

Templombúcsú Tótitanyán

Június 29-én, pénteken tartják a Szent Péter és Szent Pál apostolok tiszteletére emelt tótitanyai templom búcsúját. A 12 órakor kezdődő szentmise szónoka Ozsváth József székelyhídi plébános.

Bérmálás Margittán

Július 1-én, vasárnap a 11 órakor kezdődő szentmisén Böcskei László megyés püspök 27 fiatalnak és 3 felnőttnek szolgáltatja ki a bérmálás szentségét a margittai plébániatemplomban. A fiatalokat Májernyik Mihály plébános készítette fel.

Szentségimádás Mezőbikácson és Csanáloson

Július első vasárnapján, 1-én Mezőbikácson és Csanáloson lesz a híveknek lehetőségük az egyházmegye örökös szentségimádásába bekapcsolódni.