https://biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=544
Szerző: Fried Noémi Lujza
Település: Nagyvárad
Rovat: Közélet
2018.09.11

Magyar kulturális napok a várban

Szeptember 15–16-án, szombaton és vasárnap várják a kisebbeket és nagyobbakat a nagyváradi várba. Vásár, bábelőadás, játékok és koncertek szerepelnek a kínálatban.

A hétvégi programot a Nagyvárad és a Régió Turizmusfejlesztési Egyesülete és a Szent László Egyesület közösen szervezi, Mihai Jurca és Zatykó Gyula ismertette a keddi sajtótájékoztatón. Mint elhangzott, másodszor szervezik meg a magyar kulturális napokat, tavaly háromnapos volt a rendezvény, de a tapasztalat azt mutatja, hogy szombaton és vasárnap nagyobb az érdeklődés, ezért idén ezen a két napon várják majd közönséget.

Mindkét napon 10 és 22 óra között vásár lesz, kézművesek és őstermelők kínálják majd portékájukat. Szombaton 10–19, vasárnap 10–18 óra között kézműves foglalkozásokat tartanak gyermekeknek, az első napon 10–16, a másodikon 12–18 óra között hagyományos fajátékokat próbálhatnak ki. A Fogi gyermekszínháznak köszönhetően mindkét napon megnézhetik a Süsü, a sárkány című előadást, szombaton 14, vasárnap 10 órától a nyári színházban. Szombaton este 7-től a kolozsvári Operettissimo együttes lép fel, 20 órától pedig Hobo koncertezik a nagyszínpadon.

Vasárnap a már említett programok mellett 13 órától az Alma együttes, 18 órától pedig a Maros Művészegyüttes lép fel a nyári színházban, a nagyszínpadon 19 órától a Rackajam, 20 órától pedig a Hooligans koncertezik.