https://biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=545
Szerző: Balázs Anita
Település: Nagyszalonta
Rovat: Hírek
2018.09.11

Szombaton kolbászfesztivál Nagyszalontán

Immár tizedik alkalommal rendezik meg a hétvégén Arany János városában a hagyományőrző kolbászfesztivált. Amíg a csapatok a töltésben versengenek, a kultúrház udvarán szórakoztató programok közül válogathatnak majd az érdeklődők.

Idén 22 csapat jelentkezett, hogy 13 órától összemérje kolbásztöltő tudományát az RMDSZ nagyszalontai szervezetének égisze alatt zajló rendezvényen a Zilahy Lajos Művelődési Házban. A kulináris versengés ideje alatt a kultúrház udvarán sokféle program várja a kicsiket-nagyokat. Lesz kutya-gazdi ügyességi vetélkedő, a vállalkozó kedvűek 12 órától kipróbálhatják a hintózást és a lovaglást a kultúrház körüli utcákon, az édességek szerelmesei pedig megkóstolhatják majd a város tortáját. Csíki sörstand is lesz, ahol a hagyományos árpalé mellett a vidékünkön nem kapható különlegességeket is kínálják.

Mindezek mellett a szerencséjüket is próbára tehetik majd a fesztiválozók, ugyanis a Tulipán Tombola nyertesei értékes ajándékokat vihetnek majd haza. Többek között gazdára talál egy ülőgarnitúra, egy kerékpár, és üzemanyag-utalványokat is kisorsolnak a tervek szerint 19 órától.

Természetesen a színpadi műsor sem maradhat el: a nap során fellép a Toldi néptánccsoport, érkeznek az árpádi néptáncosok, Szallós Ildikó tanítónő diákjai, a Logaritmus zenekar, az Infinity és az Arny Dance Táncstúdiók fiataljai, 17 órától koncertet ad a Dupla Kávé és Köteles Cindy, valamint 20 órától az Első Emelet énekese, Kiki. A rendezvény műsorvezetője idén Csisztu Zsuzsa lesz. A napot szabadtéri diszkó zárja majd DJ Dr. Mokán és Széplucky keverésével.

A nap összes programjára a belépés ingyenes, mindenkit sok szeretettel várnak.