https://biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=577
Szerző:
Település: Nagyvárad
Rovat: Hírek
2018.09.20

Őszi vásár lesz a várban

A termés ünnepe elnevezésű őszi vásárt szeptember 21–23. között tartják meg a nagyváradi várban. A belépés ingyenes. A péntektől vasárnapig tartó terményvásár mellett koncertek és gyerekfoglalkozások is lesznek, illetve műhelytalálkozókkal is várják majd a gazdákat az esemény szervezői, a Nagyvárad és a Régió Turizmusfejlesztési Egyesülete, a Vármúzeum és a mezőgazdasági termékek kutatásával és népszerűsítésével foglalkozó Crișana Egyesület.

A vásár mindhárom napján 11 és 20 óra között várják a vásárlókat a gazdák, a zöldségek és gyümölcsök mellett többek között zakuszkát és mézet kínálnak majd. A gyermekprogramokat naponta 10 és 20 óra között tartják.

Szeptember 21-én, pénteken 17 órakor nyitják meg Mihai Dascălu naiv festészeti kiállítását, 18-tól pedig a helyi termelők és vendéglátóhelyek közötti együttműködés előnyeiről tartanak műhelymunkát, 20-tól pedig az Ad Libitum Voices koncertezik.

Szeptember 22-én, szombaton 10-től szintén a gyümölcsök értékesítéséről tanácskoznak, 20 órától pedig Lidia Buble koncertezik.

Szeptember 23-án, vasárnap 15 órától a gazdákat díjazzák, 19-től pedig az In Memoriam Florica Duma folklórműsor keretében Laura Lavric, Angela Buciu, Grigore Leșe, Stana Stepânescu, Corina Szatmari, Otilia Haragoș, Felicia Costin, Cornelia Covaciu és Luminița Tomuța lép fel a Crișana Néptáncegyüttes zenekarának kíséretével.