https://biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=601
Szerző:
Település: Nagyvárad
Rovat: Közélet
2018.09.27

Tanszerosztás az Ovisuli Egyesülettel

„Légy jó! Tégy jót!” mottóval a nagyváradi Ovisuli Egyesület idén is tanszergyűjtést szervezett, szerdán és csütörtökön pedig az összegyűlt tanszereket osztották szét. Az akció fő támogatója a Magyar Vállalkozónők Egyesülete volt.

A tanszergyűjtést Pető Dalma, az Ovisuli Egyesület elnöke kezdeményezte; Nagyváradon több helyen gyűjtöttek: a Tehnoprint üzletében, a Dekor Mania hobbiboltban, az Europrint nagyváradi irodájában és borsi telephelyén, a Fan Ice cukrászdában, a West Imperial Tours utazási irodában, a Stimmt Com cipőboltban, a Provocateur szalonban, Biharon pedig a Sadelli Prodcom irodájában. Az adományozók iskolatáskákat, tolltartókat, füzeteket és egyéb tanszereket ajánlottak fel, illetve a Dávid Könyvesbolt mesekönyveket adományozott a gyerekeknek. Az akció partnere és fő támogatója a Magyar Vállalkozónők Egyesülete volt, ennek tafjai 12 csomagot ajánlottak fel, melyeket hátrányos helyzetű gyermekek között osztottak szét az óvónők, tanítónők segítségével.

„Örülünk, hogy három hét alatt ilyen nagy mennyiségű tanszer gyűlt össze, sok családnak tudunk segíteni. Jövőre is folytatjuk az akciót, hiszen évről évre egyre többen adományoznak” – nyilatkozta Pető Dalma. A kezdeményező és Tank-Szigeti Ildikó köszönetet mondanak mindazoknak, akik hozzájárultak az gyűjtéshez, ezáltal megkönnyítve az iskolakezdést számos családnak.

Szerda és csütörtök délelőtt került sor a tanszerek kiosztására. Egy óvodát és két iskolát látogattak meg az egyesület képviselői, mindenütt örömmel fogadták az ajándékokat. Adományt kapott a nagyváradi 34-es számú óvoda (Kun Orsolya óvónő csoportja), a Szacsvay Imre Általános Iskola biharpüspökiben tanuló elemi iskolásai és a 11. számú Általános Iskola tanulói. Az iskolákban tolltartókat és iskolatáskákat is kaptak az osztályok, ezeket a tanító juttatja el a rászoruló gyermekeknek. A Dávid Könyvesbolt adományát a Szacsvay Imre Általános Iskola püspöki tanulói kapták.