https://biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=602
Szerző: Fried Noémi Lujza
Település:
Rovat: Közélet
2018.09.27

Projekt az ügyintézés hatékonyságáért

Újabb európai uniós támogatású projektet indított ma útjára a Bihar Megyei Tanács. Ennek célja, hogy a megyei önkormányzat elnyerje az ISO 9001:2015-ös minőségbiztosítási tanúsítványt.

A projektindító konferencián Szabó József megyemenedzser köszöntötte az egybegyűlteket, és elmondta, hogy a projekt révén hatékonyabbá tehetik a munkát, ezért gratulált a csapatnak. Lucia Pantea projektmenedzser ismertette, hogy a 16 hónapos lefutású projekt összértéke 609 874 lej, a kedvezményezett, azaz a megyei tanács önrésze valamivel meghaladja a 12 000 lejt, 597 600 lej pedig az Európai Szociális Alapból, illetve kormánytámogatásként érkezik.

A kezdeményezés fő célja az ISO 9001:2015-ös minőségbiztosítási tanúsítvány bevezetése, emellett képzéseket szerveznek majd ötven fő számára. A képzéseken a hatékonyabb, minőségre irányuló munkavégzéshez nyújtanak segítséget. Lucia Pantea azt is elmondta: készítenek egy felmérést a tanács alkalmazottai között, és kérte őket, hogy ötleteikkel, javaslataikkal járuljanak hozzá a munkájuk, és általa a projekt hatékonyabbá tételéhez. A képzéseken a megyei önkormányzat munkatársai mellett a megyei önkormányzati képviselők is részt vehetnek majd, hangzott el a projektindító konferencián.

Az ISO 9001:2015-ös minőségbiztosítási rendszer egyik célja, hogy az önkormányzat szolgáltatásai növeljék az ügyfelek elégedettségét.