https://biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=712
Szerző: Fried Noémi Lujza
Település: Belényes, Margitta, Székelyhíd, Tenke
Rovat: Közélet
2018.11.21

Ülésezett a megyei tanács

November 20-án, kedden tartotta meg a Bihar megyei önkormányzati képviselő-testület szokásos havi rendes ülését.

Az ülésről egyetlen nemzeti liberális párti képviselő hiányzott, ez a szavazati arányoknál is látszott, a legtöbb határozat 18–15 arányban fogadták vagy vetették el. Továbbra sem iktatták be tisztségébe a liberális párt soron következő tanácsosjelöltjét, Carmen Pantişt. Egyszerű többséggel elfogadták a megyei önkormányzati idei költségvetésének módosítását, ez azonban nem volt elegendő például a megye köz- és magántulajdona leltárának jóváhagyásához.

Újra napirendre kell majd kerülnie a liberálisok ellenszavazata miatt a margittai és székelyhídi autóbuszállomásoknak: az építésükhöz szükséges telek átvételét akadályozták meg a testületben ellenzékben lévő NLP-sek. Amint a vita során kiderült azért, mert Belényes és Tenke hasonló célra átadandó telkei nem szerepeltek a napirenden, ugyanis azokon a településeken nem született még meg az átadásról szóló helyi tanácsi határozat.

A liberális tanácsosok nem voksoltak a Călin Puiát, a Gyermekvédelmi és Szociális Főigazgatóság eddigi, fegyelmi és pénzügyi vizsgálatok alatt álló vezetőjének áthelyezését érintő tervezeteknél, törvénytelennek tartva azokat. Az első áthelyezése óta tartó betegszabadságáról visszatért Puia most a tanács műszaki igazgatóságához került aligazgatói tisztségbe, változatlan fizetéssel.