https://biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=87
Szerző:
Település: Nagyvárad
Rovat: Hírek
2018.03.12

Advent a Hargitán

A Kassán bejegyzett, ám Szerencsen regnáló Külhoni Magyar Nemzeti Színház vendégeskedik Nagyváradon március 17-én, szombaton 19 órakor a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében. (Teleki, ma Primăriei utca 27. szám) Sütő András Advent a Hargitán című, méltán híres színjátékával.

Rubold Ödön – a Nemzeti Színház művésze – rendezésében nagyon ügyelt, hogy az előadás megtekintése alatt a közönség lelke ünneplőbe öltözzön. Olyan kiváló színészekkel dolgozott, mint Csikos Sándor érdemes és kiváló művész, a debreceni Csokonai Színház tagja Bódi Vencel szerepében, vagy a váradi színházba járók által jól ismert Hajdu Géza, a Szigligeti Színház tagja Zetelaki Gábor szerepében. A fiatalok: Zetelaki Dániel szerepében az aradi származású Csokán Rault látjuk, Árvai Réka csodálatosan szép szerepében a székelyudvarhelyi származású Csáki Edina remekel, míg Mária szerepében a csíkszeredai származású Erőss Ivett Andrea.

A Külhoni Magyar Nemzeti Színház szombat esti előadására jegyek a Partiumi Keresztény Egyetem Diákszervezeténél kaphatók.